plesni_pilates_logopng300x150

Plesni Pilates je sestavljen iz osnovnih Pilates vaj, ki jim je dodano gibanje po ritmu in sproščanje ob glasbi. To je varna vadba primerna za vse starosti, saj je vsak Pilates program vedno prirejen glede na vadečega oz. skupino vadečih. Namen je krepitev globokih mišic, masaža notranjih organov, zmanjšanje bolečin v križu in nogah, krepitev mišic, preprečevanje poškodb, sprostitev in ohranjanje kondicije. Ob lažji koreografiji pa se vadeči še dodatno sprostijo.

SP1_7326Vadba je primerna tudi za nosečnice in mlade mamice, saj jim poleg vseh ostalih blagodejnih učinkov, nudi še dobro fizično pripravo na porod in varno vrnitev iz nosečniškega nazaj v žensko telo. Velik poudarek je tudi na krepitvi mišic medeničnega dna, ki odigrajo pri porodu in po porodu izredno pomembno vlogo. Plesni Pilates je super vadba za mamice z dojenčki. Ples je prazgodovinski način zbliževanja. Med vadbo se mami in dojenček ves čas dotikata, crkljata, smehljata in gledata v oči. Veliko je telesnega stika, ki je za oba izredno pomemben, znano pa je, da deluje tudi zdravilno. Dojenček se počasi začne zavedati svojega telesa, mamici popolnoma zaupa, začuti ritem in uživa v vibracijah mamičinega dihanja.

Starejšim lahko Pilates pomaga pri vzdrževanju telesne kondicije, ples pa jih zabava in razbremeni. Tudi vsi plesni tekmovalci bi morali preventivno izvajati Pilates vaje in večina jih to že tako ali tako počne med ogrevanjem, nekateri pa te vaje zanemarjajo, ker se jim zdijo dolgočasne, kar lahkoprivede do resnih poškodb.

V tujini je Plesni Pilates (dance pilates) že močno razširjen, v Slovenijo pa ga je kot prva prinesla Anja Oman v sodelovanju s Plesnim Mestom.

Plesni Pilates je torej super način kako združiti ples z varno vadbo, primeren za vsa obdobja v življenju. Glasba in gibanje po ritmu nudita posebno zadovoljstvo vsem, ki ljubijo ples, varne vaje pa še dodatno poskrbijo za ravnovesje v telesu, vzdržujejo vitalnost in krepijo celotno telo.


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja