Anja Oman

Ustanoviteljica in prva inštruktorica PLESNEGA PILATESA v Sloveniji.
Kontakt: info@plesnipilates.si ali 070-614-815

O meni

Sem Anja Oman, ustanoviteljica in prva inštruktorica Plesnega Pilatesa v Sloveniji in ustanoviteljica ter idejni vodja pri Maminamaza.si.

Že kot majhna deklica sem vedela, da bom nekega dne postala učiteljica. Česarkoli. 🙂 Najbolj me je veselilo, ko sem lahko otroke, punčke, igračke ali karkoli že, postavila v vrsto ali formacijo in jih nekaj “učila”. Ta želja me nikoli ni zapustila, odločiti se je bilo potrebno le še kaj bom učila.

Moja plesna pot se je začela leta 1989, pri rosnih treh letih. V najzgodnejših plesnih letih sem redno nastopala v različnih otroških in zabavnih oddajah na RTV Slovenija (Klub klobuk, Pajacek in punčka, Mario, nastopi različnih slovenskih glasbenikov), z osmimi leti pa sem se usmerila v jazz balet, ki je še danes moja največja ljubezen. 10 let sem aktivno tekmovala za Plesno zvezo Slovenije in s skupino posegala po najvišjih mestih tako v Sloveniji kot na evropskih in svetovnih prvenstvih. Redno sem nastopala s slovenskimi glasbenimi izvajalci in na raznih prireditvah po Sloveniji. Svojo tekmovalno plesno pot sem nadaljevala v hip hopu, pri 15. letih pa sem začela voditi tudi svoje prve plesne skupine v Plesnem Mestu. Postala sem tudi mentorica tekmovalne skupine v disco dance-u.

Medtem sem končala osnovno šolo in gimnazijo. Ko sem se odločala kam naprej, sem močno oklevala med Fakulteto za šport in Filozofsko fakulteto. Leta 2005 sem se vpisala na Filozofsko fakulteto, smer Angleški jezik, pedagoška smer. Poučevanju plesa sem tako dodala še poučevanje angleščine. Kot študentka sem vodila tečaje za predšolske otroke za razne jezikovne šole, med poletnimi počitnicami pa sem delala v vrtcu kot pomočnica vzgojiteljice in na taborih Zveze prijateljev mladine, saj me je delo z najmlajšimi vedno najbolj veselilo.

Leta 2006 sem dobila priložnost za delo v Londonu, kjer sem ostala eno leto. Delala sem kot au-pair, s tem pa sem dobila možnost za hospitacije v angleški šoli in na raznih plesnih tečajih. V tem času sem še nadgradila svoje plesno znanje, v plesnem studiu Pineapple, se spoznala z različnimi učnimi pristopi, asistirala sem na plesnih uricah za otroke, in si ogledala večino muzikalov, ki igrajo na West end-u. Tisto leto sem res močno obogatila svoje plesno znanje, obenem pa sem se začela resnično zavedati pomembnosti pravilnega prenašanja znanja na druge. Prvič sem se srečala tudi z raznimi vadbami, ki jih pri nas takrat še nismo poznali.

Zaradi prometne nesreče sem imela kratkotrajne in lažje težave s hrbtenico, kar pa je pripeljalo k temu, da sem prvič spoznala pilates. Po fizioterapiji sem bila napotena na vadbo pilatesa. Moja mladostna energija in vitalno telo sta takrat pilates hitro odrinili na stran, vseeno pa sem tudi kot študentka s pilatesom vsake toliko nadaljevala.

Ob vrnitvi domov sem nadaljevala s poučevanjem plesa predvsem predšolskih in osnovnošolskih otrok, svojo tekmovalno pot sem zaključila. Izobraževala sem se za vaditelja plesa pri Plesni Zvezi Slovenije, odkrivala razne nove plesne zvrsti kot so ples ob drogu, trebušni plesi, zumba… Redno sem sodelovala pri Šolskem plesnem festivalu, kjer so moje učenke posegale po odličnih rezultatih. Moje plesno življenje se je prepletalo s poučevanjem angleščine in prvo zaposlitvijo na eni izmed ljubljanskih osnovnih šol. Tudi na OŠ sem redno pripravljala plesne nastope za razne šolske prireditve in tudi svoj prvi angleški muzikal, The Wizzard of Oz, ki je požel posebno veliko pohval.  V London sem se še enkrat vrnila, tokrat za 4 mesece. Po tem zadnjem obisku, sem že začela organizirati izlete v London za prijatelje, znance, učitelje dveh osnovnih šol in študente ter profesorico Pedagoške Fakultete. To je združilo moje znanje še z mojo tretjo ljubeznijo: potovanji. Spet sem dobila službo na eni izmed ljubljanskih osnovnih šol, se s partnerjem preselila na svoje in nadaljevala s popoldanskimi dejavnostmi.

Leta 2013 sem zanosila in odkrila popolnoma nov svet – moje telo se je začelo spreminjati in morala sem poiskati primerno vadbo. Tokrat sem se zatekla k pilatesu in se vanj popolnoma zaljubila. V času nosečnosti mi je pomagal ohraniti močno telo, brez bolečin, moje počutje pa ne bi moglo biti bolje. Tudi po porodu mi je najbolj odgovarjala take vrste vadba, s hčerko pa naju je zbližala. Zaradi tega sem se odločila vpisati na izobraževanje pri Gimnastični zvezi Slovenije pod vodstvom AFP-ja in pridobiti naziv 2. stopnje; Inštruktor pilatesa. Ker se mi je to celotno obdobje zdelo res nekaj posebnega in lepega, in sem si želela, da bi vse nosečnice in mamice imele to za prelepo izkušnjo, sem začela raziskovati tudi na področju nosečnosti, materinstva in razvoja dojenčka. Združila sem znanje iz plesa, pilatesa in svojih materinskih izkušenj in v Slovenijo prinesla program, ki sem ga poimenovala Plesni Pilates.


LOGOTIP PLESNO MESTO 2014 - 1PLESNI PILATES ponosno sodeluje s plesno šolo Plesno Mesto, v kateri potekajo VSI Plesni Pilates programi.


Ostali sodelavci:

  • Klemen Jeke – fotograf
  • Katarina Oman – oblikovalka spletne strani

PLESNI PILATES deluje pod okriljem podjetja MAMINA MAZA.

SEDEŽ PODJETJA:
MAMINA MAZA
Anja Oman s.p.
Trebinjska ulica 14,
1000 Ljubljana
DŠ: 12365483