Je Pilates premiren za vas, Zumba pa predivja? Plesni Pilates je odlična kombinacija obojega:

– je ravno prav mirna in ravno prav divja vadba,
– vsebuje elemente čutnega ženstvenega plesa in elemente intenzivne varne vadbe,
– nudi užitke ob kardio vadbi in osredotočenost ob anaerobni vadbi,
– krepi in sprošča obenem,
– oblikuje telo in pomiri misli,
– poskrbi za odlično ravnovesje med telesom in umom.

Plesni pilates je NOVA vadba v Sloveniji. Združuje vaje pilatesa, ki ga priporočajo strokovnjaki po vsem svetu, s plesnimi koraki in glasbo. Plesni Pilates je vadba primerna za ženske vseh starosti in različnih telesnih pripravljenosti.

V Slovenijo ga je prinesla Anja Oman, dolgoletna plesalka in inštruktorica Pilatesa, zaradi želje po varni in zanimivi vadbi. Pilatesu je dodala elemente plesa, saj takšno izražanje in gibanje po glasbi telo dodatno razbremeni in sprosti duha.

Plesni Pilates je sestavljen iz osnovnih Pilates vaj, ki jim je dodano gibanje po ritmu in sproščanje ob glasbi.

Namen vadbe je:
– krepitev globokih mišic,
– zmanjšanje bolečin v križu in nogah,
– oblikovanje telesa,
– preprečevanje poškodb,
– sprostitev in
– ohranjanje kondicije.

Na vsaki uri se vadeče spoznajo z novimi plesnimi koraki in se ob lažji čutni koreografiji še dodatno sprostijo. Ob torkih je vadba bolj intenzivna in je več poudark ana plesnem delu (kondicija, kardio, vaje za moč), ob četrtkih je poudarek na pilatesu (krepitev sklepov in mišic, medenično dno, razteg, dihanje, sproščanje).

Plesni Pilates zanjo torej poteka 2x tedensko ob večernih urah, vadeča pa se lahko odloči za enkrat-tedensko ali dvakrat-tedensko obiskovanje vadbe. V vsakem primeru ji bo urica Plesnega Pilatesa, ko se bo posvetila zgolj in samo sebi, prinesla ogromno koristnega in lepega. Ples bo poskrbel za njeno ženstveno plat, Pilates za lepo oblikovano telo. Se vidimo <3

URNIK&CENIK