Ko delate v pisarni ali se zvečer končno uležete k težko prisluženemu počitku, vam paše nekaj ”grickati”. V poštev ponavadi pridejo zelo slana ali zelo sladka živila, ki razen občutka sreče, ki jo kmalu nadomesti krivda, ne ponujajo ničesar dobrega. Kateri pa so tisti prigrizki, ki bodo zagotovili srečo, brez občutka krivde in so še koristni povrhu?

  1. KOKOSOV ČIPS IZ EKOLOŠKE PRIDELAVE

Redno uživanje kokosovega čipsa uredi vašo prebavo in odpravi občutek napetosti v trebuhu. Kokosov čips očisti črevesje in tako zagotavlja večjo odpornost in vitalnost. Poskrbi, da holesterol in toksini hitreje zapustijo telo ter tako zagotavlja boljše zdravje. Pomaga tudi pri izgubljanju telesne teže. Jaz ga imam najraje, ker obenem zadovolji obe moji želji po sladkem in slanem. Tudi Nina ga obožuje! Aja! Odličen je tudi v smutiju!

//www.zdravobrok.si/?product=kokosov-cips-iz-ekoloske-pridelave-125g

  1. GOJI JAGODE IZ EKOLOŠKE PRIDELAVE

Goji jagode so bogat vir antioksidantov. Ugodno vplivajo na prebavo. Krepijo imunski sistem, poleg tega pa so pomembne za pravilno rast kosti in vezivnih tkiv, celjenje ran in zdravo ožilje. Med drugim ščitijo jetra, pomagajo pri diabetesu (uravnavajo lahko krvni sladkor) ter zmanjšujejo telesno težo. Res je, da jih prav veliko na dan ne morete užiti, lahko pa jih dodate oreškom, kosmičem ali brusnicam.

//www.zdravobrok.si/?product=goji-jagode-iz-ekoloske-pridelave-100g

  1. BRUSNICE IZ EKOLOŠKE PRIDELAVE

Raziskave so ugotovile, da brusnice pomagajo pri preprečevanju okužbe sečil. Pomagajo tudi pri uravnavanju krvnega pritiska, saj vsebujejo obilico natrija in kalija. Brusnice vsebujejo dietne vlaknine, veliko mineralov, kot so kalcij, mangan, fosfor, kalij, natrij in jod ter vitamin C, A in K.. Lajšajo stres in depresijo, pomagajo pri gripi in prehladu, saj delujejo kot naravni antibiotik, pomagajo pri težavah z ledvicami in mehurjem,  krepijo imunski sistem in  urejajo prebavo. Mi jih imamo veliko raje od rozin, ker so večje in bolj sočne. Če jih vzamemo sabo na igrišče, jih zmanjka v parih minutah, ker jih imajo vsi tako zelo radi ;).

//www.zdravobrok.si/?product=brusnice-iz-ekoloske-pridelave-100g

  1. MEŠANI OREŠČKI IZ EKOLOŠKE PRIDELAVE

Vas napolnijo z energijo saj imajo bogato prehransko vrednostjo. Popolno ravnovesje beljakovin in ogljikovih hidratov. Vsebujejo tudi veliko zdravih maščob – enkrat nenasičene in večkrat nenasičene maščobe (torej omega 3 maščobe), ki jim radi rečemo tudi dobre maščobe.

//www.zdravobrok.si/?product=mesani-orescki-iz-ekoloske-pridelave-250g

  1. PRESNE ČOKOLADICE

Ko vam zapaše čokolada, je odlična alternativa veganska presna čokolada. Ne vsebuje trsnega sladkorja, glutena, soje in nobenih emulgatorjev, konzervansov in umetnih dodatkov. Okus pa je božanski! Moja najljubša je tista s kokosom. Mmmmm! (MIMOGREDE: luštno darilo za Valentinovo ;))

//www.zdravobrok.si/?product_cat=sladko

Seveda so odlične tudi vse vrste narezanega sadja, ali še bolje: zelenjave. Narezana surova zelenjava, ki jo pomakamo v kakšno slastno omako… MMMMM! O tem več drugič 😉

Napisano v sodelovanju z:

zo

Kategorije: Prehrana

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja